Oferta va fi recomandata de toti directorii LME, piata cu o istorie de 135 de ani, la prezentarea in fata actionarilor, potrivit unui comunicat al Hong Kong Exchanges. Acordul va fi transmis actionarilor in termen de circa trei saptamani, iar o reuniune va avea loc inainte de finalul lunii iulie.

LME va fi prima achizitie in strainatate pentru Hong Kong Exchanges, care obtine astfel locatii in exteriorul Chinei si posibilitatea de a oferi tranzactii cu materii prime, in timp ce LME va avea oportunitatea de a intra pe piata din China, noteaza Bloomberg, preluata de Mediafax.

Alaturi de Hong Kong Exchanges, al doilea mare operator bursier din lume dupa valoarea de piata, in cursa finala pentru LME s-a aflat si Intercontinental Exchange (ICE), a doua mare piata pentru contracte futures din SUA.

LME este controlata de peste 60 din cei 94 de membri ai pietei, cele mai mari participatii fiind in posesia JPMorgan Chase, Goldman Sachs si companiei Metdist.

Actiunile Hong Kong Exchanges au scazut in acest an cu 9,4%, iar valoarea companiei a ajuns la 15,66 miliarde de dolari. Hong Kong Exchanges a pierdut recent prima pozitie la nivel global, dupa valoarea de piata, in fata CME Group.

China este cel mai mare cumparator de metale din lume.