Cel putin 688 de miliarde de lire sterline (echivalentul a 1,1 trilioane de euro) trebuie investite in tarile in curs de dezvoltare, se arata in studiul din 2011 World Economic and Social Survey.

Potrivit coordonatorului raportului, Rob Vos, continuarea politicilor uzuale "nu este o optiune" daca oamenii isi doresc sa elimine "distrugerea ecologica".

„O tranzitie globala de energie la nivel mondial este necesara de urgenta pentru a evita o catastrofa la nivel planetar.”

Studiul arata ca fermierii din intreaga lume trebuie sa dubleze productia internationala de alimente, pana in anul 2050.

Dar pentru ca aceasta majorare sa fie una sustenabila, vor fi necesare cheltuieli imense de productie a energiei verzi, pentru reducerea deseurilor non-biodegradabile si imbunatatirea tehnicilor agricole si forestiere.  

Conform studiului de anul trecut, pana la 750 de miliarde de lire sterline trebuie investite anual pentru ca tehnologia eco sa ajute la stoparea foametei si a schimbarilor de mediu.

Raportul demonstreaza ca transformarea tehnologica trebuie realizata cat mai repede si intr-o masura cat mai mare, ceea ce va duce la o revolutie industriala, scriu jurnalistii de la The Telegraph.

„Energia verde se extinde destul de rapid, in principal datorita consumului de combustibili fosili, lucru care explica de ce umanitatea este pe punctul de a incalca limitele de durabilitate planetara”, se arata in raport.

Citeste si:

Pretul pe care il platesc chinezii pentru apa. Cum influenteaza statele lumii. FOTO

O industrie de un trilion de dolari. Cum faci bani din sete

S-a lansat prima statie de alimentare a automobilelor electrice din Romania. Vezi cat costa un "plin de curent". VIDEO