Fondul polonez de investitii Carpathia cumpara 10% din Bittnet Systems, prima investitie in Romania
Fondul polonez de investitii Carpathia Capital a cumparat 10% din capitalul social al furnizorului de servicii de training IT Bittnet Systems, cu 150.000 de euro, intrand astfel pe piata romaneasca, unde vrea sa investeasca in 10-15 firme din domenii diverse care vor fi listate la bursa.
"Prin investitia atrasa de la Carpathia Capital, vom putea accelera planurile de dezvoltare la nivel national, prin cresterea portofoliului de cursuri si servicii IT de securitate, respectiv solutii cloud computing. Totodata, vom putea atinge si obiectivul de a mari echipa de vanzari, echipa tehnica, dar si numarul oamenilor de marketing din companie", a declarat directorul general al Bittnet Systems, Mihai Logofatu.
La randul sau, directorul general al Carpahia Capital, Paweł Śliwiński, a declarat ca preluarea pachetului de 10% din capitalul Bittnet Systems este prima investitia a fondului polonez in Romania.
"Credem ca aceasta cooperare este o piatra de temelie pentru ambele parti, nu numai pentru ca este prima investitie a Carpahia Capital in Romania, dar si pentru ca aduce Bittnet pe drumul de a deveni prima companie IT listata pe AeRO. In acest moment, Carpathia Capital este gata sa investeasca peste 7 milioane de lei in sectorul IMM romanesc si estimam ca pana la sfarsitul lunii iunie 2015 capitalul nostru va creste pana la 10 milioane de lei, tinta fiind sa investim in 10-15 companii romanesti din diverse industrii, care vor fi listate pe AeRO", a afirmat Śliwiński.
Bittnet Systems si-a propus pentru acest an atingerea unei cifre de afaceri de 4 milioane de euro. Firma a incheiat anul 2014 cu o cifra de afaceri de 8,2 milioane de lei, in crestere cu 23% fata de anul precedent, si cu un profit brut de 270.000 lei, in urcare cu 27%.
Bittnet Systems a fost infiintata in 2007 si este controlata de fratii Mihai Logofatu (30 de ani) si Cristian Logofatu (34 ani). Firma furnizeaza cursuri IT, servicii de implementare solutii IT (infrastructura de retea, routing, switching, servere, datacenter, virtualizare, securitate, teleprezenta sau wireless), dar si servicii de suport tehnic.