Sondajul arata ca 53% dintre respondenti considera ca Grecia ar trebui sa revina la fosta moneda, drahma, iar numai 34% dintre germani vor ca statul elen sa pastreze euro, scrie Mediafax.

Ministrii Finantelor din zona euro sperau sa incheie pana luni negocierile privind al doilea pachet de finantare externa a Greciei, insa sedinta Eurogroup de luni a fost amanata pentru ca politicienii de la Atena nu si-au luat inca angajamente ferme privind implementarea reformelor cerute de institutiile financiare internationale.

In lipsa unor angajamente ferme privind masurile de austeritate, ministrii Finantelor din zona euro au aratat ca nu pot semna noul acord de finantare externa, de 130 miliarde euro, menit sa mentina Grecia pe linia de plutire pentru inca doi ani.

Sondajul publicat de Bild arata ca 80% dintre germani se opun unui nou acord de finantare pentru Grecia daca guvernul elen nu implementeaza reformele.

Negocierile de la Atena s-au impiedicat de opozitia principalelor partide politice fata de masurile cerute de institutiile financiare internationale pe piata muncii, respectiv reducerea salariului minim si taierea bonusurilor de sarbatori.