"Lansam impreuna cu altii, pe 9 februarie, o tentativa utopica de a crea o miscare paneuropeana, cu un slogan simplu: democratizarea UE", a spus Varoufakis pentru Skai.

Criza greaca decurge din aceasta si "nu poate fi rezolvata" in cadrul negocierilor dintre Atena si creditorii sai, "chiar daca Dumnezeu ar prim-ministru" al acestei tari, este de parere fostul sef al finantelor.

DiEM (Democracy in Europe - Movement) va fi inaugurata oficial la Berlin, oras vazut ca inima Europei, dupa cum a scris pe blogul sau Yanis Varoufakis, devenit simbol al luptei impotriva austeritatii reprezentate in cadrul UE de omologul sau german Wolfgang Schaeuble.  

Fostul ministru vedeta din primul guvern elen al stangii radicale a declarat recent ca la reuniunea din capitala Germaniei va participa, de asemenea, fostul ministru socialist francez al redresarii productive Arnaud Montebourg.  

Bestie neagra a Eurogrupului, in timpul celor sase luni de negocieri inversunate intre Grecia supraindatorata si creditorii sai, Yanis Varoufakis a demisionat pe 6 iulie din guvernul condus de Alexis Tsipras, la o zi dupa ce grecii au respins masiv planul de redresare impus tarii lor de UE si FMI, transmite AFP, preluata de Agerpres.