Listarea ar urma să se facă în cadrul unui acord cu o companie de investiţii creată de directorul general al fondului de investiţii Social Capital, Chamath Palihapitiya, a declarat o persoană apropiată situaţiei, citată de Reuters.

Informaţia a fost publicată mai întâi de Wall Street Journal, potrivit căreia compania de investiţii Social Capital Hedosophia Holdings va investi circa 800 de milioane de dolari pentru o participaţie de 49% la Virgin Galactic.

Acordul ar putea fi anunţat oficial marţi, a spus sursa, potrivit News.ro.

Virgin Galactic şi Social Capital Hedosophia nu au răspuns solicitărilor de comentarii din partea Reuters.

În urmă cu cinci ani, Virgin Galactic a semnat un acord cu autoritatile americane, in virtutea caruia va putea sa transporte pasageri in spatiu in cadrul unor zboruri comerciale.

Acordul incheiat cu Federal Aviation Administration (FAA) detaliaza felul in care viitoarele zboruri spatiale, lansate de la baza americana detinuta de Virgin Galactic in New Mexico, vor putea sa se desfasoare in paralel cu traficul aerian obisnuit.

"Echipa noastra lucreaza zi si noapte pentru a incepe zboruri spatiale, abordabile si regulate, de la baza Spaceport America, iar acest acord ne apropie si mai mult de acest obiectiv", a declarat CEO-ul Virgin Galactic, George Whitesides.

Virgin Galactic avea nevoie de acest acord pentru a putea sa lanseze la timpul stabilit zboruri comerciale in spatiu, pentru care 600 de persoane au cumparat deja bilete, care costa 250.000 de dolari fiecare.