Demisia este un eveniment neplacut pentru Banca Angliei, care trebuie sa demonstreze ca a invatat din doua situatii de posibile conflicte de interese aparute in ultimii cativa ani, scrie News.ro.

Hogg, care a ocupat functia de director operational la banca centrala din 2013, fusese numita la inceputul lunii martie viceguvernator pentru piete si banci, functie care include responsabilitati de supraveghere bancara.

Anuntul referitor la demisie a avut loc dupa un raport al comisiei pentru Trezorerie care afirma ca ”nivelul de competenta profesionala al lui Hogg nu corespunde standardelor inalte necesare pentru indeplinirea responsabilitatilor suplimentare ale unui viceguvernator”.

Hogg, in varsta de 46 de ani, face parte dintr-o dinastie politica britanica. Tatal ei a facut parte din guvernele conservatoare ale lui Margaret Thatcher si John Major, mama ei a fost consilier al lui Major, iar bunicul si strabunicul au fost lorzi cancelari.

Ea a dezvaluit in aceasta luna ca nu a raportat ca fratele ei, Quintin Hogg, a lucrat pentru Barclays atunci cand ea a fost angajata ca director cu operatiunile, rol in care a supravegheat conformitatea la banca centrala. Hogg nu a mentionat acest lucru nici in candidatura pentru functia de viceguvernator. Faptul a iesit la iveala atunci cand Hogg a completat un chestionar pentru Parlament. Problema a fost inrautatita de faptul ca intr-o audiere din 28 februarie ea a spus ca a declarat intotdeauna orice posibila problema.

Parlamentul a aprobat numirea lui Hogg pe 2 martie, dar marti au spus ca vor retrage recomandarea.

In aceste conditii, Banca Angliei trebuie sa gaseasca atat un nou director operational cat si un nou viceguvernator, dintre cei trei pe care ii are banca centrala.