"Ma bucur de nominalizarea premierului Lucas Papademos, pe care il cunosc bine si cu care putem incepe sa colaboram, atat in ceea ce priveste plata celei de-a sasea transe de imprumut cat si, ulterior, asupra relatiilor dintre Fond si Grecia", a explicat Lagarde.

Grecia are nevoie de aceasta transa de opt miliarde de euro din imprumuturile internationale pana la 15 noiembrie, care urmeaza sa ii fie platita de creditorii sai (Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International), daca Atena respecta un anumit numar de conditii.

"In ceea ce priveste Italia, ma bucur de asemenea ca Senatul a votat acum planul de reforma supus Parlamentului. Votul din Camera inferioara este asteptat astazi", a amintit Lagarde.

"Presedintele Consiliului (de Ministri) si-a anuntat intentia de a ceda locul si presupun ca o nominalizare va fi facuta in zilele urmatoare, iar aici este iar un semn de clarificare si credibilitate a instantelor politice, un element fundamental al stabilizarii situatiei pe plan general", a afirmat ea.

Senatorii italieni au adoptat fara dificultate reformele anticriza dupa ce au salutat cu caldura sosirea in randurile lor a fostului comisar european Mario Monti, considerat posibil succesor al lui Il Cavaliere si numit senator pe viata.

"Il cunosc bine pe Mario Monti, am o mare stima pentru el, cred ca este un om de mare calitate cu care am avut un dialog fructuos si calduros", a subliniat Lagarde.