"Casa lui Saif al-Arab Muammar Gaddafi, cel mai mic dintre copiii Ghidului (Muammar Gaddafi), a fost atacata cu mijloace puternice. Ghidul si familia sa erau in casa impreuna cu prieteni si rude, dar el este "nevatamat", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Moussa Ibrahim, intr-o conferinta de presa.

"Atacul a provocat moartea martiriu a fratelui Saif al-Arab si a trei dintre nepotii Ghidului", a adaugat purtatorul de cuvant.
Saif al-Arab avea 29 de ani, a adaugat el. Era cel mai mic dintre cei sase fii ai liderului libian si nu ocupa niciun post oficial cunoscut.

"Ghidul este in stare de sanatate buna. Nu a fost ranit. Sotia sa este, de asemenea, sanatoasa si nu a fost ranita, dar alte persoane au fost. A fost o operatiune care a vizat asasinarea directa a liderului acestei tari", a acuzat purtatorul de cuvant.
Muammar Gaddafi a pierdut deja o fiica adoptiva in 1986, in timpul unui bombardament american la Tripoli.

Purtatorul de cuvant a insotit in prealabil presa la locuinta bombardata din Tripoli.

La Bruxelles, NATO a confirmat la scurt timp ca a desfasurat atacuri in acest sector al Tripoli, dar nu si moartea fiului lui Gaddafi, dand asigurari ca nu a vizat persoane individuale.

"NATO si-a continuat atacurile de precizie impotriva instalatiilor militare ale regimului lui Gaddafi la Tripoli in aceasta noapte, inclusiv atacurile asupra unei cladiri de comandament si control cunoscute din sectorul Bab al-Aziziya, la scurt timp dupa ora 18.00 GMT (21.00 ora Romaniei), sambata seara", a declarat intr-un comunicat generalul Charles Bouchard, comandantul sef al operatiunii.

Sambata seara, trei explozii s-au auzit la Tripoli din sectorul Bab al-Aziziya, care adaposteste complexul lui Gaddafi, dupa un survol al avioanelor NATO.