Reuniti la Bruxelles, ambasadorii la UE ai celor 28 de state membre trebuiau sa adopte, fara dezbatere, prelungirea cu sase luni a sanctiunilor impuse in 2014 pentru a pedepsi Moscova pentru presupusa implicare in conflictul din estul Ucrainei alaturi de separatistii prorusi.  

Insa, la inceputul reuniunii, Italia a cerut amanarea deciziei pentru saptamana viitoare, la summitul european prevazut pentru 17 si 18 decembrie la Bruxelles, conform unor surse europene concordante.  

"Totul este suspendat. Se pune intrebarea cand ar trebui luata decizia. Unii vor ca acest lucru sa se intample la viitoarea reuniune a liderilor europeni. Italia este cea care a facut presiune", a precizat o sursa diplomatica citata de AFP, potrivit Agerpres.  

Surse italiene au confirmat ca Roma a cerut o dezbatere politica privind sanctiunile, considerand ca subiectul merita sa fie discutat mai mult timp.  

Cei 28 de ambasadori vor relua intalnirea joi, pentru a pregati summitul european de saptamana viitoare, insa nu este sigur daca problema sanctiunilor va fi pe masa discutiilor.  

Dosarul sanctiunilor a divizat Uniunea Europeana, tari precum Italia si Germania exprimandu-si rezervele. Luna trecuta, premierul italian Matteo Renzi a spus ca "abordarea anti-rusa nu va duce nicaieri".