In acest fel au fost identificate "cele mai fericite tari din toata lumea". Studiul se bazeaza pe 11 criterii de masurare a calitatii vietii, care includ: locuintele, veniturile, locurile de munca, comunitatea, educatia, mediul inconjurator, sanatatea, speranta de viata si satisfactia personala.

Locul 5 - Olanda

 91% din locuitorii Olandei s-au declarat satisfacuti de vietile lor, mult mai mult decat orice alta tara din cadrul OCED. Acest lucru se datoreaza, in mare parte, rezultatelor bune obtinute la masuratorile privind "viata personala" si echilibrarea buna dintre munca si timpul liber.

Olandezii petrec aproximativ 70% dintr-o zi pentru a avea grija de ei, pentru timp liber, pentru a manca si a dormi. In anii '80, mai putin de 40% din populatia adulta de sex feminin era angajata. Acum, acest numar este putin mai mare de 70%, ca urmare a legilor agresive care promoveaza egalitatea intre sexe.

Locul 4 - Australia

 Performanta Australiei variaza diferit atunci cand este vorba despre masuratorile calitatii vietii. 71% dintre australieni au declarat ca au incredere in institutiile lor politice, comparativ cu media de 56% din cadrul Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCED).

Consumul de tutun a scazut, de asemenea, cu 50% din 1983, ceea ce confera acestei tari cel mai mic risc de boli cronice din lume. Australia are insa si probleme. 40% dintre australieni lucreaza in medie 50 de ore pe saptamana, iar somajul afecteaza aproximativ 50% din numarul familiilor mono-parentale (in 2009). Potrivit OCED, daca aceasta problema nu se rezolva, numarul va creste cu 20% in urmatorii 25 de ani.

Locul 3 - Norvegia

 18% din populatia Norvegiei este satisfacuta in prezent de viata personala, comparativ cu media de 54% din OCED. Aceasta tara scandinava sta foarte bine la capitolul "imobiliare", venituri si locuri de munca. 75% din numarul total al norvegienilor ocupa un loc de munca si doar 0,34% din populatie a ramas fara serviciu mai mult de un an. Acest rezultat este cel mai bun din OCED.

De asemenea, Norvegia detine cel mai mare venit pe cap de locuitor, in fata ei fiind doar SUA. Media numarul orelor de munca petrecute de locuitorii celor 34 de tari care fac parte din OCED este de 1739 pe an. In Norvegia, aceasta medie este de 1400 de ore de munca pe an.

Vezi continuarea topului pe www.stirileprotv.ro!