Fostul ministru al Ecologiei, Delphine Batho, a prezentat un amendament care propune interzicerea Black Friday deoarece provoacă o risipă a resurselor şi un supra-consum.

Amendamentul a fost adoptat de o comisie parlamentară şi urmează să fie dezbătut în Adunarea Naţională pe data de 9 decembrie, scrie Agerpres.

Separat, ministrul francez al Tranziţiei Ecologice, Elisabeth Borne a criticat joi evenimentul comercial care, în opinia sa, creează "blocaje în trafic, poluare şi emisii de gaze cu efect de seră".

Elisabeth Borne a adăugat că ar sprijini Black Friday dacă acest eveniment ar fi în beneficiul micilor companii franceze dar marii retaileri online sunt principalii beneficiari.

În replică, o organizaţie care reprezintă sectorul de vânzări electronice din Franţa a condamnat iniţiativa privind interzicerea vânzărilor de Black Friday, un eveniment care a luat naştere în SUA, unde are loc după sărbătoarea de Thanksgiving.

În Franţa, vânzările online au crescut cu 69% în perioada evenimentului Black Friday din anul 2017 iar în acest an se aşteaptă să se înregistreze vânzări de 5,9 miliarde euro.