Contactata de AFP, o purtatoare de cuvant a Guvernului german nu a dorit sa comenteze pe marginea informatiilor din articol.

Potrivit FAS, care citeaza surse apropiate Guvernului german, o delegatie a cancelarului german si oficiali americani de rang inalt care s-au intalnit la mijlocul saptamanii la Casa Alba au convenit sa adopte un asemenea acord, care ar urma sa fie incheiat la inceputul anului viitor.

Consilierul cancelarului german pentru Politica Externa Christoph Heusgen si coordonatorul serviciilor de informatii din cadrul Cancelariei Günter Heiss s-au intalnit miercuri, la Casa Alba, cu reprezentanti ai Guvernului american, si anume cu consiliera pentru probleme de Securitate Nationala Susan Rice si Directorul National al Serviciilor de Informatii (DNI) James Clapper.

Un purtator de cuvant al Guvernului german a anuntat, atunci, ca unul dintre subiectele reuniunii a fost "baza clara pe care Guvernul german vrea sa o stabileasca pentru activitatile serviciilor secrete ale celor doua tari si colaborarea lor".

Potrivit FAS, directorii serviciilor secrete germane (BND) si Biroului pentru Protectia Constitutiei Gerhard Schindler si Hans-Georg Maassen urmeaza sa se intalneasca luni, la Washington, cu conducatorii serviciilor secrete americane.
Intrebata de AFP, purtatoarea de cuvant a Guvernului german nu a confirmat data acestei reuniuni. Este insa un lucru cunoscut ca sefii serviciilor secrete germane urmau sa efectueze vizite la Washington, in urma dezvaluirilor despre o presupusa supraveghere a telefonului mobil al cancelarului Angela Merkel.