Potrivit estimarii publicate de Departamentul american al Comertului, PIB al SUA a inregistrat, in T2, o crestere anuala de 3,7%, fata de un avans de 2,2% conform primei analize.

Revizuirea datelor pentru T2 este superioara previziunilor analistilor, care mizau pe un avans de 3,2%, si vine dupa un avans de 0,6% inregistrat de economia americana in trimestrul I. 

Cresterea a fost sustinuta de cheltuielile de consum (responsabile pentru aproximativ 70% din economie) care au urcat cu 3,1% inT2, fata de un avans de 2,9% cat s-a anuntat initial. De asemenea, investitiile companiilor au revenit pe crestere (3,2%), in conditiile in care prima estimare arata o scadere.

Si deficitul balantei comerciale a fost mai mic decat s-a raportat initial, contribuind cu 0,23 pp la cresterea economica.

Cheltuielile publice au inregistrat un avans de 2,6%, cea mai mare urcare din ultimii cinci ani. 

Totul se intampla intr-un moment in care oficialii Fed dezbat daca economia este suficient de puternica pentru a suporta prima majorare a costului creditului dupa 2006. Desi piata muncii si-a revenit dupa recesiune, inflatia ramane mult sub tinta Rezervei Federale, iar recenta prabusire a pietelor bursiere mondiale ar putea pleda in favoarea amanarii momentului in care Fed va majora dobanda de baza.