Potrivit anunțului, compania germană şi a obţinut noi fonduri în valoare de 50 de milioane de euro (55,13 milioane de dolari) de la firma chineză şi alţi investitori, inclusiv Daimler, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Volocopter nu a specificat cu cât a contribuit fiecare investitor dar a precizat că acum capitalul său total a ajuns la 85 de milioane de euro, iar noile fonduri vor fi utilizate pentru a lansa modelul său VoloCityîn următorii trei ani.

Preşedintele Geely, Li Shufu, a declarat că investiţia reflectă modul în care compania chineză face eforturi pentru a deveni un grup orientat spre mobilitate, investind şi dezvoltând într-o gamă variată de tehnologii moderne.

Cooperarea scoate în evidenţă "încrederea noastră în taxiurile aeriene ale Volocopter pentru a ne extinde expansiunea atât pe segmentul electrificării cât şi al serviciilor de mobilitate", a afirmat Li.

În 2018, Geely a achiziţionat o participaţie de 9,7% în Daimler, care a vândut anul trecut 653.000 de maşini în China, cea mai mare piaţă a sa la nivel global.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.