Dolarul a atins un minim de 80,71 yeni pe unitate, comparativ cu cotatia de 81,45 yeni pe unitate inregistrata inainte de publicarea datelor din SUA. Euro a coborat cu 1%, la un minim al sedintei de 1,4204 dolari pe unitate, ulterior fiind tranzactionat in scadere cu 0,7%, la 1,4262 dolari pe unitate.

Pentru a salva Statele Unite, companiile americane ar putea plati taxele in avans. Warren Buffet: Congresul joaca "un joc prostesc de ruleta ruseasca"

Fostul secretar de stat al Americii despre datoria catre China: „Cand datorezi foarte mult bancherului, ambele parti se afla in pozitii suicidale”

A urcat rata somajului

Rata somajului a urcat la 9,2%, cel mai ridicat nivel atins din decembrie, comparativ cu 9,1% in luna mai. Economia americana are nevoie de 125.000 lunar pentru a tine pasul cu cresterea populatiei. Si de doua ori mai multe slujbe pentru a reduce rata somajului, scrie The Washington Post.

Cele mai multe angajari au fost in sectorul productiei (6.000 de posturi), in educatie, sanatate si inginerie, numarul slujbelor a crescut cu doar 12.000 de posturi.

Bursele au reactionat

Informatiile au influentat negativ bursele internationale de actiuni si cotatia petrolului. Astfel, indicele Dow Jones a scazut cu 0,75%, iar contractele S&P cu peste 1%, in timpul tranzactiilor electronice. Iar indicele mondial al actiunilor, MSCI, a coborat cu 0,5%, iar titlurile europene cu 0,4%.

Cotatia petrolului destinat pietei americane a scazut cu doi dolari, la 96,67 dolari pe baril.

Citeste si

Fostul redactor-sef al tabloidului News of the World, retinut. Un alt jurnalist, care a spionat telefonul printului William, arestat 

Gata cu pensiunile si hotelurile in paragina. Udrea ameninta ca-i expropiaza pe proprietari