Numarul persoanelor fara loc de munca a avansat cu 20.000 in septembrie, la 2,94 milioane, a anuntat Agentia federala pentru ocuparea fortei de munca.

Economia Germaniei s-ar putea contracta in trimestrul IV, ca urmare a incetinirii economiei mondiale si crizei din Europa, care afecteaza cererea pentru exporturi, a avertizat saptamana trecuta Bundesbank.

Increderea in mediul de afaceri german se afla la minimul a doi ani si jumatate.  In acelasi timp insa, piata muncii solida a sustinut increderea consumatorilor, iar pietele financiare si-au revenit dupa ce Banca Centrala Europeana a anuntat ca va face orice este necesar pentru a sustine euro. 

"Companiile germane se simt mai in siguranta dupa ce BCE a intervenit sa salveze euro. Dar criza nu a fost inca rezolvata si acesta este motivul pentru care somajul ar putea continua sa creasca in lunile urmatoare", a declarat David Milleker, economist sef la Union Investment GmbH din Frankfurt. 

Cresterea economica a Germaniei a incetinit la 0,3% in trimestrul al doilea, de la 0,5% in primele trei luni ale anului.