"L-am informat deja pe presedintele Consiliului de administratie (al Al-Jazeera) in legatura cu vointa mea de a renunta la functia administrativa la capatul a opt ani, iar el a fost intelegator", scrie in acest mesaj Khanfar, care a condus Al-Jazeera din 2003, potrivit AFP.

Demisia acestuia a fost confirmata de site-ul oficial al grupului media, al carui consiliu de administratie este prezidat de un influent membru al familiei regale din Qatar, seicul Hamad Ben Thamer Al-Thani.

Demisia lui Khanfar intervine la cateva ore dupa dezvaluirile WikiLeaks ce leaga numele lui Wadah Khanfar de o anumita complezenta a grupului Al-Jazeera fata de Statele Unite in relatarea informatiilor.

Postul de televiziune prin satelit Al-Jazeera a fost infiintat in 1996 din vointa Qatarului, un mic emirat din Golful Persic si cu ambitii mari, si a revolutionat peisajul televizual arab, dominat pana atunci de televiziuni publice.

In 14 ani de existenta, Al-Jazeera s-a impus ca un actor important in lumea araba, dand cuvantul mai multor opozanti din toate taberele.

In prezent, in afara de postul de stiri arab, care dispune de o retea internationala de corespondenti, Al-Jazeera detine si un post de stiri in engleza, unul consacrat documentarelor, unul de sport, unul pentru transimisiuni in direct si un canal pentru copii.

Citeste si:

Pretul uman al ciocolatei. Cati copii sunt exploatati pe plantatiile de cacao

Germania ramane cea mai puternica economie a Europei. Fitch a mentinut ratingul maxim. Increderea investitorilor scade