"Avem primele semnale de revenire a Greciei la crestere economica, anul viitor", a spus Djisselbloem, ministrul olandez de Finante, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau elen Yannis Stournaras. El a subliniat totodata ca recapitalizarea marilor banci elene, aflata in curs, este cruciala pentru relansarea economiei, "pentru ca este nevoie de banci sanatoase".

Fondul European pentru Stabilitate Financiara a anuntat ca a transferat, vineri, 7,2 miliarde de euro pentru recapitalizarea bancilor din Grecia, parte a unor fonduri de 50 de miliarde de euro. Grecia a primit astfel 48,2 miliarde de euro din aceste fonduri.

Seful Eurogroup a exclus pe de alta parte orice discutie imediata referitoare la o noua restructurare a datoriei suverane a Greciei. "Datoria elena este pe drumul stabilizarii, avem incredere si ne-am angajat sa luam masuri suplimentare daca va fi necesar", a subliniat Djisselbloem.

Oficialul a adaugat ca problema va fi discutata, daca va fi necesar, in aprilie 2014, dar cu conditia, deja stipulata de Eurogroup, ca Grecia sa obtina excedent bugetar primar anual (care exclude serviciul datoriei).