Revista liberala, care apare vinerea, a apreciat intr-un editorial publicat pe site ca rivalul lui Barack Obama, republicanul Mitt Romney, "nu merita investitia".

"Optiunea trebuie sa tina cont de doua intrebari, si anume a fost bun, presedintele Obama, in special in privinta problemelor principale ale economiei si politicii externe? Oare poate America sa aiba incredere in Mitt Romney, care isi schimba parerea, pentru a da mai bine?", scrie publicatia.

"Pe aceasta baza, democratul merita, cu un usor avantaj, sa fie reales", se pronunta saptamanalul.

The Economist scrie ca a sustinut candidatura lui Barack Obama "cu entuziasm" in 2008, dar prezice ca americanii se vor "duce la urne cu mult mai putina speranta" peste cinci zile.

"Cea mai puternica tara din lume trebuie sa ia in prezent o decizie mult mai dificila decat acum patru ani", adauga revista.

Publicatia considera campania lui Obama "lamentabila", apreciind ca desi presedintele a putut sa incarneze "speranta personificata si centrul", el este redus in prezent de lovituri sub centura impotriva lui Mitt Romney.

Insa, apreciind ca bilantul lui Obama a fost modest, saptamanalul considera concomitent ca Romney si-a schimbat parerea asupra prea multor probleme pentru a fi considerat credibil si ca proiectele sale de reducere a impozitelor si de crestere a cheltuielilor cu Apararea sunt nerealiste.

"Iar in pofida tuturor defectelor, Obama a indepartat economia americana de marginea prapastiei si si-a facut treaba in domeniul politicii externe. Deci, aceasta revista va ramane alaturi de raul cunoscut si il realege".

The Economist are un tiraj mondial de 1,57 de milioane de exemplare, dintre care aproximativ 850.000 in Statele Unite, potrivit editorilor sai. Peste 14 milioane de persoane au accesat site-ul publicatiei in iulie 2012.

In 2004, revista l-a sustinut pe democratul John Kerry impotriva presedintelui George W. Bush.