La aprecierea rublei a contribuit si faptul ca in urmatoarele doua saptamani companiile din Rusia trebuie sa plateasca o taxa pe extractia de minerale, precum si impozitul pe profit, ceea ce determina exportatorii sa isi transfere profiturile in ruble. 

Rubla s-a apreciat cu 0,4%, la 39,5121 unitati fata de un cos euro-dolar. 

Separatistii prorusi din estul Ucrainei au declarat incetarea luptelor cu fortele guvernamentale, in urma unui armistitiu anuntat acum trei zile de presedintele Petro Porosenko. 

"Partile aflate in conflict par sa doreasca sa inceapa discutiile, ceea ce semnaleaza o sansa pentru o solutie pasnica", a declarat Artem Roschin, dealer la banca Aljba Alliance din Moscova. 

Randamentul obligatiunilor Rusiei denominate in ruble scadente in februarie 2027 a scazut cu 0,03 puncte, la 8,56%, cel mai redus nivel in mai mult de o saptamana. 

Indicele bursier RTS, denominat in dolari, a atins marti cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni, dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a cerut camerei superioare a Parlamentului sa anuleze autorizatia pentru o interventie militara in Ucraina.