Lista include, de asemenea, produse de machiaj, iahturi, motociclete, bourbon, orez, merişoare şi suc de portocale, scrie Agerpres.

Valoarea totală a importurilor care vor fi afectate de noile tarife se ridică la 2,8 miliarde de euro (3,46 miliarde de dolari), au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Comisia Europeană a apreciat recent că planul preşedintelui Trump reprezintă o intervenţie flagrantă echivalentă cu protecţionismul. Orice ripostă a UE va fi în conformitate cu reglementările Organizaţiei Mondială a Comerţului (OMC). Bruxelles-ul se va alătura altor state şi va contesta decizia SUA la OMC, căutând, totodată, şi măsuri de protecţie, a precizat forul comunitar.

Donald Trump a avut vineri un ton provocator, declarând că războaiele comerciale sunt bune şi sunt uşor de câştigat, după ce planul său de a impune tarife la importurile de oţel şi aluminiu a provocat critici în întreaga lume şi a dus la scăderea pieţelor bursiere globale.

"Când o ţară (SUA) pierde miliarde de dolari în schimburile comerciale pe care le face cu fiecare ţară, războaiele comerciale sunt bune şi sunt uşor de câştigat", a scris Trump pe Twitter.

Preşedintele Donald Trump a anunţat, săptămâna trecută, că Statele Unite vor introduce tarife de 25% la importurile de oţel şi de 10% la aluminiul importat.

Tarifele impuse vor proteja industria ţării, a anunţat administraţia SUA, dar criticii spun că vor spori costurile pentru industrie şi nu vor avea ca efect majorarea numărului de locuri de muncă.

Decizia va spori probabil tensiunile cu China. Deşi SUA importă din China doar 2% din oţel, producţia masivă de oţel din statul asiatic a dus la scăderea preţurilor.

La rândul său, China a indicat că ar putea răspunde măsurilor SUA privind oţelul introducând tarife la importurile de produse agricole din State. De exemplu, Statele Unite sunt cel mai mare furnizor de boabe de soia.

În prezent, China este cel mai mare producător de aluminiu şi oţel din lume.