Arabia Saudită a luat această decizie chiar dacă, luni, grupul OPEC+, compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători, precum Rusia, nu a reuşit să ajungă la un compromis, transmite Reuters.

La bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna martie a urcat cu aproape 1%, la 54,09 dolari, cel mai ridicat nivel din 6 februarie 2020, după ce marţi a înregistrat o creştere cu 4,9%.

La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol 'light sweet crude' cu livrare în luna februarie a urcat la 50,24 dolari, de asemenea cel mai ridicat nivel din 26 februarie 2020, apoi a scăzut sub 50 de dolari. Marţi, cotaţia barilului de petrol 'light sweet crude' a crescut cu 4,6%, potrivit Agerpres.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator global de ţiţei, a fost de acord marţi, după discuţiile din cadrul OPEC+, să facă reduceri suplimentare voluntare ale producţiei, de un milion de barili pe petrol pe zi (bpd) în februarie şi martie.

În condiţiile extinderii pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi înăspririi restricţiilor, cererea de ţiţei scade, iar producătorii încearcă să sprijine preţurile prin reducerea producţiei.

Rusia şi Kazahstanul îşi vor majora producţia cu 75.000 de barili pe petrol pe zi în februarie şi 75.000 bpd în martie, conform negocierilor dintre Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători.

Luni, ministrul Energiei din Arabia Saudită, prinţul Abdulaziz bin Salman, a declarat că OPEC+ ar trebui să dea dovadă de prudenţă, în pofida unui context în general optimist de pe piaţă, întrucât cererea pentru combustibili rămâne fragilă şi este posibil să apară noi tulpini de coronavirus.

Divergenţele dintre Arabia Saudită şi Rusia, cei doi lideri de facto ai OPEC+, reflectă priorităţile diferite ale celor două state. Autorităţile de la Riad sunt îngrijorate să nu afecteze revenirea pieţei petroliere, în timp ce Moscova nu vrea să ofere rivalilor spaţiul necesar pentru o majorare a producţiei.

Începând din luna ianuarie 2017, ţările din OPEC+ au redus producţia pentru a susţine preţurile şi a diminua supra-oferta, iar la mijlocul anului trecut au adoptat o reducere record a producţiei cu 9,7 milioane barili pe zi, în contextul în care pandemia de COVID-19 a afectat cererea de benzină şi combustibil pentru avioane.