Performanta ei a atins insa un subiect extrem de delicat. Toti vorbesc acum despre cuvantul D - dopajul. Autoritatile chineze neaga o asemenea acuzatie.

Anul trecut, in luna ianuarie, pe internet au aparut imagini tulburatoare cu copilasi chinezi torturati de-a dreptul in sali de antrenament, antrenati sa devina campioni olimpici, pentru gloria tarii.

Atunci s-a vorbit despre o masura pe care regimul comunist din China a luat-o in anii ’80. Satul de “umilita” pe care o indura din cauza atletilor si inotatorilor care nu luau medalii la competitiile internationale, regimul comunist din China a decretat ca trebuie "recoltata si slefuita" viitoarea generatie de campioni.

Profesorilor si invatatorilor li s-a ordonat sa selecteze dintre elevi pe cei care aveau inclinatii catre sport. Acestia erau desprinsi de familii si instalati, departe de familie, in unul din cele trei 3.000 de centre de antrenament. Aici, urmau un regim de viata si de antrenament foarte dure, scrie site-ul www. stirileprotv.ro unde puteti citi restul articolului.