Indicele principal CAC 40 au Bursei de la Paris inregistra, luni dimineata, un declin de 0,9%.  

Duminica, Franta a bombardat orasul sirian Raqqa, bastionul insurgentilor Statul Islamic, devenind singura putere europeana care desfasoara operatiuni masive de lupta in Irak si Siria.

Statul Islamic a revendicat atentatele de vineri seara din Paris, soldate cu 132 de morti si 352 de raniti, dintre care 99 in stare foarte grava, potrivit celui mai recent bilant.  

Luni dimineata, indicele bursier Stoxx Europe 600 inregistra un declin de 0,6%. Din cauza temerilor privind incetinirea redresarii economiei globale, indicele Stoxx Europe 600 a scazut saptamana trecuta cu 2,7%, cel mai semnificativ declin din septembrie.  

Unele companii franceze au scazut luni la bursa: operatorul hotelurilor Accor inregistra un declin de 7,2%, grupul Aeroports de Paris, operatorul aeroporturilor Charles de Gaulle si Orly inregistra un declin de 5%, compania Eurotunnel, care se ocupa cu administrarea tunelului pe sub pe sub Marea Manecii, care leaga Marea Britanie de Franta, inregistra un declin de 4,5%.

Actiunile firmelor de lux LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, Hermes, si Kering, care obtin o mare parte din vanzari de la turistii straini care viziteaza Parisul, inregistrau un declin de aproximativ 3% iar asiguratorul AXA SA a '"pierdut"1,8% din valoare.