Timp de doua ore, valuri-valuri de militari au parcurs in pas alert de defilare imensa piata Kim Ir Sen. "Luptam, luptam, luptam pentru republica noastra", cantau soldatii.

Liderul Kim Jong-Un a asistat la elaborata coregrafie a multimilor, menita sa demonstreze unitatea poporului in jurul tinarului conducator.

Sutele de mii de soldati si spectatori masati in piata drapata in culorile tarii au scandat si "Il protejam pe Kim Jong-un cu vietile noastre".

Defilarea a fost urmarita indeaproape in strainatate pentru a vedea daca Phenianul a facut progrese tangibile in programul sau de dezvoltare a rachetelor balistice, asa cum pretinde. 

Arsenalul afisat astazi a inclus si rachete ce pareau a fi din cele cu raza lunga de tip KN08. Lansatoarele de acest tip prezentate la defilari precedente au fost calificate de experti straini drept copii grosolane.

Alte tipuri de rachete, tancuri, lansatoare multiple de rachete si tunuri automotoare au fost prezentate in timp ce avioane de lupta si elicoptere brazdau cerul innorat.

Armistitiul din 27 iulie 1953 a pus capat celor trei ani de lupte sangeroase care au devastat Peninsula Coreeana, scindata intre un Nord comunist aliat al Beijingului si Moscovei si un Sud capitalist aliat al Washingtonului.