230 de parlamentari din 298 prezenti au votat pentru adoptarea unei reforme a justitiei civile si punerea in aplicare a unei directive europene privind bancile, 63 au votat impotriva, iar 5 s-au abtinut, noteaza AFP, preluata de Agerpres.

Un calcul ce nu era definitiv stabilea la 31 numarul de deputati ce au votat nu in randurile SYRIZA, formatiunea radicala de stanga a prim-ministrului Alexis Tsipras, fata de 32 saptamana trecuta la care s-au adaugat 6 abtineri si o absenta. 

Impartirea proiectului de lege in doua articole pentru care deputatii au putut sa voteze a complicat calculul repartizarii voturilor.

Fostul ministru al finantelor Yanis Varoufakis, care a votat nu saptamana trecuta, de data aceasta a votat da. 

La fel ca miercurea trecuta, SYRIZA a putut conta pe voturile partenerului ei de coalitie, partidul nationalist de dreapta ANEL, si pe cele ale opozitiei obtinand o majoritate larga de 230 de voturi pentru.

Acest al doilea vot in procedura de urgenta intr-o saptamana deschide calea finalizarii, de asteptat la jumatatea lunii august, a unui al treilea plan de ajutor pentru Grecia, de cel putin 80 de miliarde de euro pe trei ani, al carui principiu a fost adoptat la 13 iulie cu UE si FMI.