Conflictele din Egipt au costat tara 18 milioane de euro pe zi, potrivit celor de la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

Impactul blocarii accesului la internet ar putea avea efecte si pe termen lung asupra economiei locale. Astfel, autoritatile egiptene au pierdut 65 de milioane de euro pentru ca blocat accesul la internet, echivalentul a 3-4% din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), citata de Le Figaro.

Iar eventualele investii straine ar putea fi blocate si pe viitor.

Si asta dupa ce mari companii precum Coca-Cola sau Nestle si-au inchis fabricile din Egipt pe durata protestelor.

Astfel, pe langa pierderile cauzate de blocare internetului, protestele din Egipt produc o paguba in economia tarii de 310 milioane dolari pe zi, potrivit estimărilor date de Credit Agricole.

Mai mult, estimarile de crestere economica sunt reduse la 3,7% dintr-o prognoza anterioara de 5,3% în acest an, conform unui raport al bancii, publicat de Daily Reporter.

Internet blocat pentru cinci zile

Accesul la internet a fost blocat pentru cinci zile, iar de miercuri populatia a putut folosi serviciul.

Egiptul a devenit astfel prima tara din lume care interzice accesul la internet! Si asta in timp ce in Finlanda internetul este un drept fundamental.

Serviciile de internet au fost intrerupte in cursul noptii de joi spre vineri, in Cairo si in zonele limitrofe, cu cateva ore inainte de protestele impotriva presedintelui Hosni Mubarak.