Nutella nu e pe gustul Frantei. Motivul pentru care Parisul cere ca celebra crema de ciocolata sa nu mai fie consumata
Folosirea uleiului de palmier la fabricarea cremei Nutella a dus la o "despadurire masiva, care duce, la randul ei, la incalzirea climatica" si din acest motiv ar trebui sa se renunte la consumul acestui produs alimentar a declarat ministrul francez al ecologiei, Segolene Royal, informeaza AFP.
Segolene Royal cere Ferrero sa utilizeze alte materii prime pentru obtinerea faimoasei creme tartinabile cu alune.
Totodata, ea a pledat pentru o a treia revolutie industriala, care sa aiba in vedere protejarea mediului inconjurator, dupa ce, cu numai doua zile in urma, isi anuntase intentia de a interzice comercializarea unui cunoscut erbicid de la firma Monsanto, Rounduo, pentru a combate efectele negative ale substantelor chimice de acest tip.
Compania italiana Ferrero a refuzat sa comenteze opiniile ministrului, dar a dat asigurari ca "este cu totul constienta de implicatiile legate de mediul inconjurator", mentionand ca a luat numeroase masuri, "in special, in privinta aprovizionarii cu ulei de palmier", care poate sa functioneze in paralel cu respectul pentru mediul inconjurator.
Firma se aprovizioneaza mai ales din Malaezia, Papua-Noua-Guinee si Brazilia si a dat asigurari ca se preocupa de trasabilitatea materiilor prime folosite si de productia durabila de ulei de palmier.
La sfarsitul anului 2012, in senatul francez s-a incercat, fara succes, instituirea unei suprataxe de 300 % pentru uleiul de palmier, considerat periculos pentru sanatatea umana, precum si pentru cea a mediului, intrucat obtinerea acestui ulei vegetal presupune defrisari masive.