"Iahtul a fost confiscat", a declarat, vineri, Roelant Klaassen, avocatul companiei designerului francez, Ubik. "Exista anumite probleme care trebuie rezolvate, ce au legatura cu doua facturi emise de compania Ubik anul trecut, dupa moartea lui Steve Jobs", a adaugat el.

Avand o lungime de 70 de metri, iahtul a fost construit de santierul navalul olandez Royal de Vries, intr-un mic port aflat in sud-estul orasului Amsterdam.

Mostenitorii lui Steve Jobs afirma ca designerul francez ar trebui sa fie platit cu un procent din costul total de constructie, insa Philippe Starck considera ca i se cuvine o suma fixa, stabilita la 9 milioane de dolari, drept plata pentru faptul ca a realizat designul interior al ambarcatiunii.

Roelant Klaassen a spus ca Philippe Starck si Steve Jobs au fost "foarte apropiati in perioada de creare a designului" si la inceputul etapei de constructie. "Acesta este motivul pentru care nu exista un acord formal pentru munca realizata".

Vopsit in alb, iahtul este pilotat prin intermediul a sapte computere iMac, aliniate unul langa celalalt, in cabina de pilotaj. Philippe Starck a declarat in 2011 ca a colaborat la conceperea designului iahtului, care este mentionat in biografia lui Steve Jobs, decedat pe 5 octombrie 2011, scrisa de Walter Isaacson.