Dijsselbloem a declarat, luni, ca va analiza oferta daca i se va propune functia de sef al Eurogroup, organizatie care reuneste ministrii de Finante ai statelor din zona euro, potrivit ARD, citat de EUobserver

Formal, Dijsselbloem trebuie ales la conducerea Eurogroup de catre ministrii de Finante. Presedintele Eurogroup are un rol cheie in combaterea crizei.

Ministrii de Finante din Germania, Wolfgang Schäuble, si Franta, Pierre Moscovici, au fost considerati favoriti pentru preluarea functiei.

Potrivit portalului EurActiv, Germania, cea mai mare economie a zonei euro, a sustinut numirea la conducerea Eurogroup a reprezentantului unei tari cu rating maxim, AAA. Din zona euro, doar Germania, Finlanda, Luxembourg si Olanda au, inca, rating maxim din partea marilor agentii de evaluare financiara.

Juncker, 57 de ani, este premier al Luxembourgului si detine postul de sef al Eurogroup din 2005. Dijsselbloem, 46 de ani, membru al partidului social democrat din Olanda, detine postul de ministru de Finante din noiembrie, cand coalitia din care face parte si partidul sau a format un nou guvern.