De asemenea, oficialul britanic a declarat ca va impulsiona relatiile dintre Regatul Unit si China, unde va efectua o noua vizita comerciala anul acesta.

Osborne a explicat ca vrea sa construiasca "o economie supercompetitiva", cu taxe scazute pentru mediul de afaceri si orientata global, scrie Agerpres.

Ministrul britanic de Finante nu a specificat cand va fi redusa taxa pe corporatii sub 15%. Bugetul pe acest an, anuntat in martie, include o reducere a taxei pe corporatii la 17% pana in 2020.

Media taxei pe corporatii este de aproximativ 25% in statele din Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD). Cele 34 de state membre OECD detin impreuna aproximativ 60% din economia mondiala, 70% din comertul mondial si 20% din populatia lumii.

Osborne: Economia britanica arata "semne clare" de soc dupa votul pentru Brexit

Duminica, Reuters a prezentat un mail intern al OECD in care organizatia apreciaza ca o noua reducere a taxei pe corporatii in Marea Britanie este putin probabila dar, daca va avea loc, "va transforma economia tarii intr-un fel de paradis fiscal".

Vineri, George Osborne a afirmat ca a abandonat obiectivul de a reveni pe excedent bugetar pana in 2020, dupa ce alegatorii din Marea Britanie au votat pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana. Revenirea pe excedent bugetar era cea mai ravnita tinta a oficialului britanic, pentru indeplinirea acesteia fiind adoptate masuri dure de austeritate in ultimii ani.

Totusi, George Osborne a adaugat ca Marea Britanie trebuie sa fie "realista privind obtinerea unui excedent bugetar pana la sfarsitul deceniului".

Economia britanica arata "semne clare" de soc dupa votul pentru iesirea tarii din UE, a avertizat Osborne.

"Trebuie sa furnizam credibilitate fiscala, continuand masurile dure pentru reducerea deficitului, in timp ce trebuie sa fim realisti in privinta obtinerii unui excedent bugetar pana la sfarsitul deceniului. Exact acesta este scopul reglementarilor noastre fiscale", a continuat acesta.

In 2010, cand Osborne a preluat Ministerul de Finante, deficitul bugetar depasea 10% din PIB. De atunci, masurile de austeritate au dus la reducerea deficitului pana sub 4% din PIB in anul financiar care s-a incheiat la 31 martie 2016.