In ultimul trimestru, Produsul Intern Brut al Marii Britanii a crescut cu 0,7% fata de trimestrul al treilea, respectiv cu 2,8% fata de perioada corespunzatoare a anului anterior, cea mai buna evolutie din primele trei luni ale lui 2008, potrivit Bloomberg.

Mai mult de jumatate din cresterea economica din trimestrul al patrulea a fost generata de sectorul serviciilor destinate companiilor si de industria financiara.

Cu toate acestea, PIB-ul Marii Britanii din trimestrul al patrulea al anului trecut a fost cu 1,3% mai mic fata de maximul atins inaintea recesiunii, in primul trimestru al anului 2008. Productia din sectorul serviciilor, care reprezinta cea mai mare parte din economie, este insa cu 1,3% peste varful din perioada premergatoare crizei, in timp ce productia, industria prelucratoare si constructiile sunt in medie cu 10% mai jos.

Ministrul finantelor George Osborne a declarat ca datele subliniaza ca este nevoie ca guvernul sa continue planul de reducere a deficitului bugetar.

"Datele reprezinta o dovada ca planul nostru economic pe termen lung functioneaza. Insa nu am terminat treaba si este clar ca cel mai mare risc pentur revenirea economiei ar fi abandonarea unui plan care conduce la crearea de noi locuri de munca si la un viitor economic mai stralucitor", a declarat oficialul intr-un comunicat.

Fondul Monetar International anticipeaza ca economia Marii Britanii va creste cu 2,4% in acest an si 2,2% in 2015.