"Bine ati venit la Londra! Va aflati acum deasupra Westminster Abbey, in curand vom trece peste Parlament si Big Ben".

Acesta nu este un tur cu elicopterul pe deasupra metropolei, ci o sofisticata harta tridimensionala. Mai exact, asa arata orasul vazut cu ochii unor ingineri suedezi.

Folosesc un sistem automatizat bazat pe fotografii realizate la inaltime, dezvoltat de industria militara. Tehnologia nu este tocmai noua, insa a fost declasificata de putin timp si nu a mai fost folosita in scopuri comerciale.

"Industria de aparare are algoritmi foarte puternici pentru constructia tridimensionala si am folosit aceasta tehnologie pentru un produs comercial. Am muncit foarte mult pentru ca machetele oraselor noastre sa fie cat mai realiste posibil", a declarat Ludvig Emgard, manager de produs.

Daca pentru harta unei metropole au nevoie de o saptamana, pentru un oras mic suedezii muncesc o singura zi. Iar rezultatul extrem de realist a impresionat pana acum pe toata lumea.

"Aici avem harta orasului San Francisco. Zburam pe o raza de 100 de km in jurul oraselor mari, acoperim toate suburbiile", a mai spus Emgard.

Compania fondata in urma cu nici patru ani are mai putin de 30 de angajati si a reusit pana acum sa realizeze harti cu peste 100 de orase din lumea intreaga.