Trezoreria italiana a emis obligatiuni in valoare de 3 miliarde de euro cu maturitate in 2018 si un randament de 2,84%, fata de 3,65% la o vanzare similara de titluri din luna martie. Totodata, au fost emise obligatiuni de 3 miliarde de euro cu maturitate in 2023 si un randament de 3,94%, fata de 4,66% luna trecuta. Randamentele au atins astfel cel mai redus nivel dupa octombrie 2010, potrivit Dow Jones.

Cererea a fost de 1,36 ori peste oferta pentru obligatiunile cu termen in 2018 si de 1,42 ori oferta pentru cele cu maturitate in 2023.

"Contrastul dintre incertitudinile provocate de alegerile cu rezultat indecis din februarie si increderea foarte mare care a sustinut obligatiunile este frapant", a declarat Nicholas Spiro, analist la compania Spiro Sovereign Strategy. El a adaugat ca deconectarea pietei obligatiunilor de economia reala se va accentua probabil in zilele si saptamanile urmatoare.

Crestin-democratul de stanga Enrico Letta si noii membri ai cabinetului italian au depus duminica juramantul la Palatul Quirinal, sediul presedintiei, dupa doua luni de incertitudini politice.