''În căutarea noastră de noi răspunsuri în aceste timpuri moderne, prefer în ce mă priveşte reţetele încercate, cum ar fi să se vorbească cu respect şi să se respecte punctele de vedere diferite, să se caute un numitor comun şi să nu se uite imaginea de ansamblu", a declarat suverana în vârstă de 92 de ani, potrivit Agerpres.

"Pentru mine, aceste abordări sunt atemporale şi le recomand tuturor", a adăugat ea, adresându-se membrilor Women's Institute.

Regina a salutat valorile acestei organizaţii care lucrează pentru femei şi care sunt "răbdarea, prietenia, o abordare comunitară puternică şi luarea în considerare a nevoilor celorlalţi".

Citește și: Ce întâmplă cu românii din Marea Britanie, după 29 martie

Aceste afirmaţii făcute de Regina Elisabeta a II-a au fost interpretate în Marea Britanie ca o referire la tensiunile care marchează dezbaterea privind punerea în aplicare a ieşirii ţării din Uniunea Europeană, programată pentru 29 martie.

În discursul rostit de Crăciun, regina le-a cerut britanicilor să manifeste ''respect'' unii faţă de ceilalţi, aminteşte AFP.

"Chiar dacă ne separă diferenţele cele mai profunde, a-l trata pe celălalt cu respect, ca fiinţă umană, este întotdeauna un prim pas bun", a spus ea în decembrie.

Regina manifestă o strictă neutralitate pe plan politic, discursul tradiţional de Crăciun fiind una dintre rarele ocazii pentru a-şi exprima public opiniile personale.