Anvelopele de vara Continental castiga testul revistei Auto Zeitung

Saptamanalul de satira Le Canard Enchainé si site-ul Atlantico au publicat  mai multe inregistrari cu o serie de discutii purtate de Nicolas Sarkozy cu consilierii sai, realizate de controversatul Patrick Buisson, fost consilier al lui Sarkozy.

Jurnalistului Bruno Roger-Petit, editorialist al publicatiei Le Nouvel Observateur, considera ca inregistrarile "au virtutea de a arata adevaratul chip al sarkozysmului la putere, al dispretului fata de popor si al iubirii de bani"

Potrivit Le Nouvel Observateur, unul dintre pasajele aparute pe site-ul Atlantico "este deosebit de instructiv, pentru ca arata functionarea politica a masinariei Sarkozy" si prezinta "influenta politica pe care Carla Bruni o are asupra asupra lui Nicolas Sarkozy".  Astfel, ceea ce frapeaza intr-una dintre inregistrari este o conversatie in care Carla Bruni detine rolul principal.

Se pare ca discutia a fost inregistrata la Lanterne de Versailles si se refera la plecarea lui Brice Hortefeux de la Ministerul de Interne. Le Nouvel Observateur scrie ca Bruni se face vinovata de trei "delicte" principale.  A asistat la o conversatie care a influentat destinul tarii, a fost prezenta pentru ca era influenta, era influenta, desi nu avea nicio legitimitate, afirma nouvelobs.com. 

Carla Bruni: Eu te intretin. Credeam ca m-am casatorit cu un barbat cu un salariu mai mare

Totodata, Carla Bruni isi domina sotul. Sarkozy poate fi auzit in timp ce spune: "In cuplul nostru, ea este barbatul". Iar Carla Bruni adauga: "Eu te intretin" si "credeam ca m-am casatorit cu un barbat cu un salariu mare". Aceiasi jurnalisti afirma ca "presedintele Republicii nu si-a asumat singur conducerea tarii, ci a facut-o sub influenta sotiei sale".  Aceiasi jurnalisti afirma: "Carla Bruni este la fel de obsedata de bani ca si Nicolas Sarkozy. Isi pierde vremea la Palatul Elysée doar in masura in care poate sa obtina diverse «contracte»". 

Le Nouvel Observateur publica in acest sens cateva fraze rostite de Carla Bruni in acele discutii care au fost inregistrate: "Apoi, ii voi face sa semneze din nou contractele. Nici macar nu voi astepta prea mult. Daca tot pot sa imi permit... Un mic contract simpatic, acolo...".

Ea se compara dupa, in privinta varstelor si a contractelor de promovare, cu cateva vedete hollywoodiene: "Julia Roberts are 44 de ani, Sharon Stone are 52, Julianne Moore are 53... Toate au contracte mirifice, nu? Nu pot sa accept asa ceva. Nu se face asa ceva". 

La randul sau, Nicolas Sarkozy evoca in acele discutii viitorul sau dupa ce nu va mai fi presedinte, dar si contractele de publicitate ale sotiei sale: "Iti spun sigur, viitorul meu va fi acela de a deveni «domnul Ramirez de la banca»". 

Sotii Sarkozy au avut si alte privilegii - "Avem o casa pe care o inchiriem, in conditiile in care avem la dispozitie trei apartamente de serviciu"- spun jurnalistii francezi, care vorbesc despre "un raport de putere de o vulgaritate abisala". 

Nicolas Sarkozy a fost cel de-al 23-lea presedinte al Frantei si a ocupat aceasta functie in perioada 16 mai 2007 - 15 mai 2012. Dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale din 2012, Sarkozy s-a retras din viata politica. Totusi, in ultimele luni, presa franceza vorbeste tot mai mult despre o posibila revenire in viata politica din Franta. 

Le Nouvel Observateur este un saptamanal francez de informatii generale, infiintat in 1964. Potrivit statutului general al publicatiei, adoptat in iunie 2004, "Le Nouvel Observateur este un saptamanal cultural si politic, a carui orientare apartine doctrinei social-democrate, cu o traditie care combina respectul fata de libertate si promovarea dreptatii sociale".,,