Mark Carney  a mai spus si ca oamenii dispusi sa lucreze la o varsta mai inaintata si angajatii care cauta sa lucreze ore suplimentare au reprezentat 500.000 de persoane care s-au adaugat pietei fortei de munca in ultimii doi ani. Aceasta cifra este de zece ori mai ridicata decat imigratia, sustine oficialul BoE, care respinge categoric argumentul ca trebuie blamati angajatii straini. 

In conditiile in care rata somajului a scazut, atentia se intoarce spre productivitate, a adaugat Carney, care crede ca in urmatorii an va creste.

El a explicat ca oamenii de afaceri ar fi putut decide sa intarzie investitiile din alte motive decat cele legate de piata muncii, cum ar fi incertitudinile politice si economice. 

Intrebat daca Marea Britanie ar trebui sa mentina organizarea referendumului, seful BoE a raspuns: "De indata ce va fi inevitabil". 

Marea Britanie a anuntat saptamana aceasta numar record de angajati, crestere a salariilor peste asteptari si o rata a somajului la cel mai scazut nivel din ultimii sapte ani. 2 mil. persoane din UE lucreaza aici