De asemenea, plafonul lunar pentru transferurile peste hotare ale institutiilor a fost fixat la 40 de milioane de euro, in timp ce pentru tranzactiile similare ale persoanelor fizice este de 500 de euro pe luna. 

Se estimeaza ca majorarea limitei pentru transferurile zilnice va oferi o gura de oxigen mediului de afaceri, iar Ministerul grec de Finante elaboreaza o propunere vizand o limita de 20.000 de euro pentru importuri, fara procedurile complicate care au nevoie de aprobarea bancilor.

Actuala limita este de 10.000 de euro, iar companiile au facut un apel pentru majorarea sa. 

In schimb, cea maxima pentru suma de bani ce poate fi luata peste hotare ramane la 2.000 de euro pentru fiecare persoana per calatorie. In plus, o suma de 5.000 de euro pentru fiecare trimestru este autorizata pentru a acoperi cheltuielile studentilor care traiesc in strainatate.

Potrivit celor mai recente date, rata de aprobare de catre Comitetul de aprobare a tranzactiilor bancare este de aproximativ 60%. 

La finele lunii iunie, autoritatile elene au impus o serie de restrictii asupra miscarilor de capital, limitand retragerile zilnice de numerar la 60 de euro. In plus, bancile elene au fost inchise timp de trei saptamani, fiind afectate si sucursalele bancilor straine din Grecia.