"Chestiunea a fost incheiata cu mult timp in urma. Plata unor reparatii iese din discutie. Consider ca astfel de declaratii sunt iresponsabile. In loc sa amageasca oamenii in Grecia, ar fi mai bine sa le arate calea reformelor", a declarat Schaeuble, potirivt presei germane, preluate de cotidianul elen Kathimerini

O comisie de experti a Ministerului de Finante de la Atena a intocmit un raport secret in care reparatiile datorate de Germania erau estimate la 162 miliarde de euro. Informatii din raport au aparut duminica in cotidianul elen To Vima. 

Potrivit documentului, Germania ar trebui sa plateasca Greciei 108 miliarde de euro pentru distrugeri cauzate infrastructurii si 54 de miliarde de euro pentru imprumuturi luate cu forta de regimul nazist de la Berlin de la banca centrala a Greciei in perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial. 

Suma de 162 de miliarde de euro a fost inaintata si la inceputul anului de oficiali eleni din comisia constituita special de Ministerul de Finante de la Atena. Germania a respins, de asemenea, in trecut orice discutie despre plata de despagubiri.