Teritoriul britanic vrea sa scape astfel de reputatia dobandita pentru activitati financiare clandestine.

Autoritatile locale vor sa introduca reforme majore care vor face publice numele a mii de companii anterior ascunse, precum si pe cele ale directorilor acestora.

Potrivit unor propuneri transmise de autoritatea monetara din Insulele Cayman fondurilor de hedging inregistrate local, sunt vizate planuri pentru crearea unei baze de date cu aceste fonduri. Baza de date va include si directorii fondurilor de hedging. Propunerea a intrat intr-un proces de consultare, care urmeaza sa fie finalizat la mijlocul lunii martie.

Planul vine in contextul criticilor internationale privind cerintele minime impuse de paradisul fiscal companiilor pentru publicarea de informatii si in urma reglementarilor mai dure din ultimii ani privind secretele companiilor.

Insulele Cayman au fost tinta celor mai multe critici din partea politicienilor din SUA si UE, insa cea mai mare parte a presiunii pentru introducerea de schimbari a venit din partea investitorilor in fonduri de hedging. Multe din fondurile de pensii de exemplu, nu au putut verifica detalii despre fondurile de hedging in care investeau sau despre directorii acestora.

In 2011, Financial Times a dezvaluit cum unii directori din Insulele Cayman ocupau functii in consiliile de conducere la sute de fonduri de hedging.