Acest criteriu vag ar putea fi folosit pentru a impiedica tot felul de persoane indezirabile sa intre pe teritoriul Frantei, de la cele care au cazier judiciar, la comunitati considerate incapabile sa se integreze.

Criticii acestei masuri considera ca ea ar putea fi folosita pentru a impiedica aproape orice cetatean strain sa intre in Franta, chiar daca face parte din Uniunea Europeana. 

Guvernul socialist francez a prezentat proiecte legislative menite sa impiedice intrarea in tara a anumitor persoane indezirabile precum romii sau infractorii est-europeni.

Noile masuri privind imigratia si combaterea terorismului vizeaza "orice cetatean al unui stat membru UE sau orice membru al familiei unei astfel de persoane" care ar putea provoca probleme. 

Proiectul prevede ca orice persoana trebuie sa primeasca "interdictie de a intra in Franta daca prezenta sa ar constitui o amenintare reala, curenta si suficient de serioasa". Scopul este protejarea "interesului fundamental al societatii, in ceea ce priveste ordinea publica sau securitatea", tinand cont de "comportamentul personal". 

Premierul francez Manuel Valls a afirmat deja ca sustine apelurile privind expulzarea comunitatilor de romi din Franta, in pofida faptului ca majoritatea sunt din Romania si Bulgaria, state membre UE. El a precizat ca putini dintre ei s-ar putea integra in societatea franceza, iar majoritatea ar trebui trimisi "inapoi la granita" din cauza asocierii lor cu infractiuni precum jafuri, talharii si cersetoria agresiva. 

"Suntem deosebit de preocupati pentru posibila utilizare a acestei masuri impotriva romilor din Romania si Bulgaria", a declarat un purtator de cuvant al Grupului de informare si sprijin pentru imigranti din Paris. 

Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne de la Paris a declarat insa ca fiecare caz va fi analizat in particular, iar legislatia nu este in nici un caz indreptata impotriva anumitor comunitati europene precum romii.

Anvelopele de iarna Continental, din nou locul I la cele mai importante teste pentru siguranta soferilor