Vlad Filat ar putea fi judecat pentru presupusa lui implicare, in "furtul secolului", o afacere ilegala, cu un prejudiciu de un miliard de dolari. Intr-o sedinta furtunoasa, deputatii au votat ridicarea imunitatii lui Vlad Filat. Intreaga zi a fost extrem de tensionata. In timpul sedintei, cladirea Parlamentului a fost inconjurata de demonstranti pro-rusi, iar inauntru, deputatii socialisti au blocat toate iesirile din legislativ.

Vlad Filat s-a aparat, spunand ca totul este o inscenare regizata de colegul de alianta, Vlad Plahotniuc, de la Partidul Democrat. Filat este acuzat de implicare in "furtul secolului" - o frauda uriasa de un miliard de dolari care au fost sustrasi, fraudulos, din Banca de Economii, dar si alte doua banci controlate de stat.

Scandalul a provocat un tsunami la Chisinau si proteste care dureaza de cateva saptamani impotriva Aliantei pentru Integrare Europeana, aflata la putere.

Una dintre gruparile protestatare este Platforma pentru Dreptate si Adevar. Desi cere demisia si alegeri anticipate, Platforma, ai carei protestatari si-au instalat corturile in centrul Chisinaului, sustine parcursul european al Moldovei.

Mai multe informatii pe www.stirleprotv.ro