Fondul Monetar International, adica exact acea institutie care a recunoscut faptul ca a fost incapabila sa anticipeze la timp criza mondiala, vine acum cu niste previziuni sumbre, numai bune sa alimenteze tensiunile din tarile cu probleme.

Si Mobius, seful Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, crede ca o noua criza financiara este iminenta!

Ce-i drept, nu este vorba despre un raport oficial al FMI, ci doar de cateva note informative si analize, realizate de oficialii acestei institutii, care nu vor, insa, sa fie asociati cu pozitia oficiala a Fondului.

Scopul acestui raport, dupa cum se mentioneaza si in documentul publicat pe blogul FMI, este de a provoca discutii si dezbateri pe marginea subiectului.

"Folclorul este ciuruit de povesti in care un singur erou se lupta cu un titan: David si Goliat, Heracles si Atlas, Jack si vrejul de fasole - ca sa numim doar cativa dintre acestia. Institutiile financiare, care sunt considerate prea importante ca sa pice, au devenit si mai mari ca pana acum, mult mai complexe, de la declansarea crizei globale. Nu trebuie sa privim mai departe de exemplul bancii Lehman Brothers ca sa intelegem cum caderea unei singure institutii financiare poate ameninta un sistem financiar global si poate provoca efecte devastatoare in economia tututor tarilor" - scriu, pe blogul FMI, Aditya Narain si İnci Ötker-Robe, doi reprezentanti ai Fondului Monetar International.

Cei doi oficiali au realizat un studiu, in care analizeaza situatia actuala a economiei mondiale, iar rezultatele nu sunt deloc satisfacatoare. Ei sustin ca problema institutiilor financiare "prea mari ca sa fie lasate sa cada", care au cauzat la inceputul crizei falimentul unui mare numar de banci interdependente, nu numai ca nu a fost rezolvata, ci s-a agravat de la inceputul crizei pana in prezent.

Citeste mai mult pe www.stirilerotv.ro!