FMI noteaza necesitatea de continuare a reformelor structurale si de restabilire a increderii, care sa sustina cresterea, prin investitii. 

"Revenirea la crestere este o conditie prealabila pentru reusita Greciei", se arata intr-un raport al FMI, realizat dupa misiunea FMI si a reprezentantilor Uniunii Europene din luna aprilie.  La incheierea misiunii, creditorii Greciei, respectiv UE si FMI, au furnizat o transa de imprumut de 2,8 miliarde de euro, care era blocata din martie. 

In cazul in care Grecia va obtine un excedent primar al bugetului de stat, care exclude serviciul datoriei de stat, poate solicita o reducere suplimentara a datoriilor, dupa doua operatiuni de acest tip efectuate deja in 2012.  Cele doua operatiuni au redus datoria tarii la 156,9% din PIB, dar aceasta urmeaza sa urce anul viitor la 190% din PIB, conform estimarilor. 

Guvernul elen s-a declarat hotarat sa obtina cu orice pret un excedent bugetar primar in acest an, pentru a putea solicita creditorilor internationali o noua restructurare a datoriei.  FMI s-a declarat deja in favoare, dar Germania, unde in acest an vor avea loc alegeri generale, este impotriva.