Elvetia a adoptat in mai sanctiuni financiare si vizand circulatia persoanelor impotriva a 23 de demnitari din cadrul regimului de la Damasc, intre care directorul serviciilor de informatii, Ali Mamluk, si ministrul de Interne, Mohammad Ibrahim al-Shaar, pentru "implicarea lor in reprimarea manifestantilor" pe teritoriul sirian.

De la aceasta data, institutiile financiare sunt obligate sa anunte autoritatilor valoarea averilor de care dispun si care sunt legate de aceste persoane, "sub pedeapsa unor anchete penale".

Elvetia a blocat, de la inceputul anului, o suma totala de 1,436 miliarde de dolari (988,6 milioane de euro), provenind din anumite tari din lumea araba, in care au loc miscari in favoarea democratiei.

Suma include aproximativ 766 de milioane de dolari (528 de milioane de euro) reprezentand averi ale regimului Muammar Kadhafi si 483 de milioane de dolari reprezentand averi ale regimului fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak.

Peste 1.360 de civili au fost ucisi, iar alte mii au fost arestati de fortele de ordine, de la izbucnirea, in mai, a unor manifestatii prodemocratice in Siria, potrivit unor organizatii din domeniul drepturilor omului.