Draghi a confirmat insa ca BCE a crescut suma pe care bancile elene o pot accesa prin intermediul facilitatii ELA (Emergency Liquidity Assistance). 

"Bancile elene sunt solvabile, s-au facut multe de catre institutii pentru intarirera pozitiei acestora. Este absolut esential ca aceasta solvabilitate sa fie mentinuta", a spus seful BCE. 

El a subliniat faptul ca datoriile Greciei catre BCE se ridica la nivelul de 68% din PIB-ul tarii, astfel ca ultimul lucru care se poate spune este ca BCE nu a sustinut statul elen. 

Banca Centrala Europeana a mentinut joi dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 0,05%, in linie cu asteptarile analistilor. 

"In cadrul intalnirii de astazi, care s-a desfasurat la Nicosia, Consiliul Guvernatorilor BCE a hotarat ca rata dobanzii la operatiunile principale de refinantare si ratele dobanzilor la facilitatea de creditare marginala și la facilitatea de depozit sa ramana nemodificate la nivelurile de 0,05%, 0,30% și, respectiv, -0,20%", se arata intr-un comunicat al institutiei.europene. 

De asemenea, presedintele institutiei, Mario Draghi, a anuntat ca va incepe luni, 9 martie, achizitiile de obligatiuni guvernamentale.