Carburantii s-au scumpit foarte mult deoarece guvernul a pus taxe mari, sperand sa aduca bani la buget. Rezultatul a fost exact pe dos: consumul de benzina si motorina a scazut, iar in visteria statului nu s-a strans mai nimic.

Din 2009 traficul pe autostrazile elene a scazut cu 19%. Criza a redus drastic veniturile grecilor, in schimb insa, pretul carburantilor a crescut vertiginos.

Nu atat din cauza scumpirii petrolului din golf, ci din cauza cresterii dramatice a taxelor si accizelor pe care le-a impus guvernul elen, pus la zid de creditorii internationali Uniunea Europeana si FMI.

Guvernul a pus accize uriase ca sa aduca bani la buget. Numai ca rezultatul a fost mult mai putin carburant vandut. Transportatorii s-au vazut siliti sa-si restranga activitatea, iar pentru oamenii obisnuiti un drum cu masina a devenit un lux.

Pana una alta benzinariile din Grecia se inchid una dupa alta

"Pur si simplu nu mai vindem. Din 6.000 de benzinarii cate are Grecia s-au inchis deja 1.000, alte 1.000 ar putea avea acceasi soarta", a declarat Apostolos Kaltzopoulos, secretar general al Asociatiei Benzinarilor.