Un astfel de pachet financiar ar sprijini tarile afectate de masurile de austeritate adoptate de la declansarea crizei, a spus Steinbruck, care a fost desemnat de Partidul Social Democrat sa conduca guvernul daca formatiunea castiga alegerile parlamentare din toamna. 

Programul economic ar putea fi finantat partial prin noi taxe pe tranzactii financiare, a declarat Steinbruck intr-un discurs la Universitatea Libera din Berlin, potrivit cotidianului britanic The Guardian. 

Insistenta actualului guvern german pentru austeritatea bugetara in Europa cauzeaza stagnare economica, a avertizat politicianul german.  Tarile precum Grecia si Portugalia au nevoie de un plan de amploare, similar celui prin care Germania a fost reconstruita dupa Al Doilea razboi Mondial, pentru a evita a "spirala diabolica", a spus el. 

Partidul Social Democrat se afla in urma formatiunii cancelarului Merkel in sondajele din Germania, cu trei luni inaintea alegerilor programate pentru 22 septembrie. 

Planul Marshall a fost lansat si finantat de Statele Unite dupa incheiarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial pentru a ajuta la reconstruirea economiilor statelor europene.