Grupul britanic Barclays a acceptat sa plateasca doua miliarde de lire sterline catre Autoritatea de Reglementare a Pietelor Financiare din Marea Britanie (FCA), Departamentul Justitiei din SUA, Rezerva Federala, Agentia americana de reglementare a pietelor materiilor prime (CFTC) si Departamentul Serviciilor Financiare din New York.

Celelalte patru banci au incheiat in noiembrie o intelegere cu FCA, CFTC si autoritatile de reglementare din Elvetia.  JPMorgan Chase, Royal Bank of Scotland si Citigroup ar urma sa plateasca fiecare cate un miliard de dolari Departamentului Justitiei din SUA.

Inca nu se cunoaste exact valoarea amenzii pentru banca elvetiana UBS

Bancile sunt acuzate ca au impartit informatii si si-au coordonat tranzactiile pentru a manipula piata valutara intr-un mod care sa le favorizeze. Cele cinci banci si-au facut provizioane substantiale pentru amenzi. 

In decembrie 2013, Comisia Europeana a impus o amenda record de 1,7 miliarde de euro unui numar de sase banci importante, precum Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, Societe Generale, JPMorgan si Citigroup, pentru ca au format carteluri ilegale pentru manipularea dobanzilor Euribor si Libor.